فرمانده سپاه تهران: هدف‌گیری پایگاه «العدید»، دشمنان را به آتش‌بس التماسی واداشت بهروز آذر: لایحه تامین امنیت زنان برابر خشونت در حال بررسی مجلس است جزئیات تازه از تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در آموزش و پرورش و دیگر ادارات معاون رئیس جمهور: بدهی بانک آینده از طریق فروش دارایی‌ها مثل ایران مال و مشهد مال پرداخت می‌شود سردار قریشی معاون هماهنگ‌کننده سپاه شد پیام لاریجانی به اهالی رسانه شهادت مامور پلیس در درگیری با اشرار مسلح در زهک زمان دقیق ثبت نام داوطلبان انتخابات شورا‌ی شهر و روستا علت صدای انفجار‌های مهیب در زنجان دلجویی جانشین مرزبانی سیستان و بلوچستان از بانوی حادثه دیده مرز میلک؛ ابلاغ پیام عذرخواهی فرمانده مرزبانی ماجرای انتخاب شهید حاجی‌زاده به فرماندهی هوافضا و جابه‌جایی شهید سلامی از فرماندهی هوافضا به جانشینی سپاه + فیلم بودجه ۱۴۰۵ بر اساس قانون یکم دی ماه به مجلس تقدیم می‌شود احتمال دیدار قریب الوقوع رهبر کره شمالی با ترامپ خاتمی: ملت عاشورایی ایران هرگز تسلیم زورگویی نخواهد شد X-BAT معرفی شد / پهپاد جنگی با توان پنهان‌ شدن از رادار و سرعت جنگنده

گسترش روابط تهران و هاوانا

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و کوبا، سفر رییس جمهور کوبا به تهران را نشان‌دهنده گسترش روابط کشورهای مستقل دانست و گفت: همکاری دو کشور در جهت تامین منافع مشترک برای مقابله با تحریم‌ها است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ - ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 03
کد خبر: ۲۱۶۶۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ ابوالفضل عمویی روز یکشنبه  درباره سفر عصر امروز یکشنبه «میگل دیاز کانل» رییس جمهور کوبا به تهران و سیاست خارجی دولت سیزدهم برای تعامل بیشتر با کشورهای حوزه آمریکای لاتین، گفت: با توجه به بازارهای بزرگ و نگاه سیاسی متفاوت کشورهای این منطقه باید سطح روابط را گسترش دهیم.

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و کوبا افزود: توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران و آمریکای لاتین، گام مهمی برای یافتن شرکای جدید تجاری است به همین دلیل در دولت سیزدهم هم شاهد بودیم که توجه به کشورهای آمریکای لاتین بیش از گذشته صورت گرفت.

عمویی تاکید کرد: کوبا ظرفیت‌های بسیار مهمی در حوزه کشاورزی و پزشکی و بخش‌های دارویی دارد و در زمان شیوع ویروس کرونا هم از تجربه ارزنده کوبا در ساخت واکسن کرونا استفاده شده بود.

وی یادآور شد: سفر رییس جمهور کوبا به تهران فرصت مغتنمی برای بازشناسی همکاری‌های مشترک و توسعه این روابط به سمت منافع دو ملت است.

نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه در جوامع بین الملل، توان بازیگری کشورهای مستقل افزایش یافته و آنها برای یافتن شرکا و همکاران های متقابل، فرصت بهتری دارند، اظهار داشت: سفر رییس جمهور کوبا به تهران که پس از ۲۲ سال صورت می‌گیرد، نشان می‌دهد به رغم مخالفت آمریکا و غربی‌ها با روابط کشورهای مستقل، این روابط رو به جلو حرکت می‌کند.

عمویی با اشاره به پیشنهادهایی برای توسعه روابط ایران و کوبا گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور همسو با کوبا، زمینه‌های مختلفی از جمله پزشکی و کشاورزی برای تامین نیازهای کوبا دارد و تبادل هیات‌های کارشناسی به توسعه روابط دو کشور کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: در عین حال ایده مشترکی بین جمهوری اسلامی ایران و کوبا وجود دارد و آن در حوزه مقابله با تحریم‌ها است. از این جهت به نظر می‌رسد همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و کوبا دستاوردهای سیاسی و اقتصادی ارزنده‌ای برای دو کشور خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، «میگل دیاز کانل» رئیس جمهور کوبا به دعوت رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر روز یکشنبه و پس از ۲۲ سال از آخرین سفر فیدل کاسترو رئیس جمهور فقید این کشور در صدر هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی وارد تهران خواهد شد.

مراسم استقبال رسمی از رئیس جمهور کوبا صبح روز دوشنبه توسط آیت‌الله رئیسی و در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار می‌شود.

میگل دیاز کانل در جریان این سفر علاوه بر دیدار رسمی با آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی دیدارهایی نیز با برخی مقامات عالی‌رتبه کشورمان خواهد داشت و از نمایشگاه توانمندی‌ها و آخرین دستاوردهای فناورانه جمهوری اسلامی ایران و نیز انستیتو پاستور که در عرصه‌های پزشکی و دارویی با کوبا همکاری دارد، بازدید خواهد کرد.

پس از سفر فیدل کاسترو رئیس جمهور فقید کوبا در خردادماه سال ۱۳۸۰، این نخستین سفر رئیس جمهور این کشور به ایران است.

خرداد ماه امسال آیت‌الله رئیسی در قالب سفر منطقه‌ای به آمریکای لاتین پس از ۱۲ سال به دعوت رسمی همتای کوبایی خود به هاوانا سفر کرده بود که در جریان این سفر ۶ سند و تفاهمنامه همکاری در بخش‌های قضایی، همکاری‌های جامع سیاسی، مناسبات گمرکی و مشارکت در حوزه فناوری اطلاعات به امضای مقامات عالی‌رتبه دو کشور رسیده بود./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار